Blödande fotvårta

Blödande fotvårta

Hej
Jag har haft en fotvårta i över ett halvår nu. Jag försökte behandla den med vårtmedel från apoteket. I början gick det bra, men nu när jag filar på den (efter att jag låtit den mjukna i varmvatten) börjar den bara blöda. Är det rätt att ha på medlet ändå, eller finns det inte andra behandlingar?
Jag hade en kompis som hade vårtor på händerna när han var liten och dem tog han bort på något sjukhus. Jag tror att de frös bort dem eller något sånt. Hur får man det gjort? Eller finns det någon annan behandling som går snabbt?

Svar: 

Hej!
Vårtor är ofta ett svårt kapitel att kunna få hjälp med, det är ju å ena sidan en ofarlig åkomma som de flesta får någon-några ggr i sitt liv, å andra sidan kan det vara nog så besvärligt och t.o.m. smärtsamt. Hudläkare kan frysa vårtor, men behandlingen måste ofta upprepas minst en gång för effekt. Det görs med flytande kväve, -175 C, och kan svida såpass mycket att patienten inte vill fullfölja behandlingen. Det finns en ny behandling (fråga på Apoteket!) med effektiva vårtplåster som du rekommenderas att börja med själv, om det inte är bättre efter tex 6 månader, får du ringa till hudmottagningen och be om en tid för osedvanligt besvärliga vårtor!
FN