Kliande utslag på fötterna

Kliande utslag på fötterna

Har sedan en tid tillbaka kliande utslag på fötterna. Det började med, vad jag trodde, ett bett på ovansidan av ena foten framme vid tårna. Men efter jag rivit på "pepplan" flöt den isär och blev stor som en enkrona. Så är den fortfarande. Den ser nästan lite ut som det varit en blåsa och färgen varierar mellan rosa-grå till brun-grå. Men senare upptäckte jag fullt med röda prickar på fötterna. Någon trodde det var för mina fötter var torra (har torr hud på fötter och ben). Började då att smörja ordentligt men prickarna försvann inte utan har snarare både förökat sig och blivit värre. De har nu blivit större, som blemmor/kulor, och verkar breda ut sig uppåt benen. De flesta sitter vid "fotknulorna". Det kliar inte hela tiden för emellanåt "håller de sig lugna".
De blir inte värre om jag är ute och går (ej ens i gummistövlar). De kliar inte värre på natten. Men det känns skönast att inte ha strumpor. Det verkar bli värre när det blir varmt. När de kliar känns det som ett mellanting mellan myggbett (de kliar alltid på mig) och att ha gått i brännässlor.
Någon idé om vad det kan vara?

Svar: 

Hej!
Det du beskriver låter i första hand som nässelutslag (urticaria) och du kan läsa mer i dermatologens patientinformation om urticaria. Å andra sidan flyttar sig urticaria, och detta låter som om utslagen stannar på samma plats? Eftersom det blir värre, så föreslår jag att du söker din husläkare i första hand och ev får en remiss till specialist om det inte går över.
FN