Tunn hud --> tjock hud?

Tunn hud --> tjock hud?

Hejsan,
jag har sökt lite ibland alla besvarade frågor men jag har inte hittat nåt där det står om hur man gör huden tjockare, om det nu ens går.
Jag har nämligen väldigt torr, känslig och tunn hud på mina kinder. Jag har även ytliga blodkärl som gör att jag har en konstant rodnad på mina kinder. Jag har fått laserbehandling 4 gånger på mina kinder som förbättrat detta avsevärt, men jag är fortfarande röd. Jag är väl ett extremfall bland ansiktsrodnad kan jag tänka mig.

Min fråga är om det på något vis går att få huden på kinderna tjockare, för det skulle väl göra att rodnaden lyser igenom mindre och på så vis inte blir lika synbar som ifall jag skulle haft en tunn hud?
Jag har läst överallt om hur man tunnar ut huden, men jag vet inte alls hur jag ska få den tjockare.

Tacksam för svar, mvh Johan.

Svar: 

Det har forskats en del kring detta ämne, framförallt vid behandling av åldrad hud med mycket rynkor som ska "bli ung på nytt". En del av antirynkpreparat ger en retning av huden, och på detta sättet blir huden tjockare (och därmed syns rynkorna mindre). Det preparat som har en vetenskaplig uppbyggnad av huden är A-vitaminsyra, som finns i hudläkemedel på Apoteket som Aberela och Retinova (kräver recept). De ökar på bindvävens tjocklek, så huden blir tjockare. Bägge preparaten har dock som bieffekt en viss irritation av huden, vilket gör att den gärna kan bli lite röd och torr. Jag tror i Ditt fall det bästa är att inte mixtra för mycket med huden, utan använd en fetare, mjukgörande kräm modell Repair till natten.
/Anders