Extremt torr hud

Extremt torr hud

Det har nu gått två år sen jag brände mig rejält 2-3 ggr i rad. Efter det har min hud varit extremt torr! Har inte kunnat bada nu på 2 år, men vill så gärna göra det. Huden "flagnar" och torkar ut, samt blir röd efter kontakt med vatten. Jag pratar bara om ansiktet nu. Det enda som hjälper mot min torra hud är kortison verkar det som. Jag har smörjt mig i 2år nu med mildison, och det är väl inte så bra i långa loppet antar jag? Huden ser bättre ut nu men det är långt ifrån bra. Har provat massa olika som Propyless å Caress, men det blir inget bra resultat med det. Vad ska jag göra? HJÄLP! Partier som hud under ögonbryn, under ögon m.m känns mer utsatta. Ibland tycker jag hyn ser riktigt bra ut, men sen kan den "förfalla" väldigt fort. Finns det lotion som "stannar" kvar när man badar? MVH

Svar: 

Ansiktet kan många gånger vara lite mer känsligt än resten av kroppen och det utsätts dessutom året runt för sol & vind. Mildison är en svag kortisonkräm, och man kan i princip använda den hur länge som helst, men naturligtvis ska man inte använda den ifall man inte behöver.
Är nu huden riktigt torr, kan det vara bra att använda en fetare kräm till natten som Repair eller Ceridal, och använda en mindre fet på dan för att undvika att man ser "fettig" ut. En lotion är till största delen vatten och består till en mindre del fett, ca 10%. När man badar, så försvinner det mesta. Ska det stanna kvar, trots att man badar, bör man använda en fetare kräm som Locobase. Om Du sen badar i badkar och är torr i huden, kan det vara bra att hälla i badolja. Om Du i stället duschar, kan det vara bra att använda en duscholja och inte vanlig tvål, för att minska uttorkningen av huden.
/Anders