Svamp?

Svamp?

Hej

Har sedan snart ett år ett ljumskutslag som kliar. Ibland finns kedjor av upphöjningar samt någon djupare "finne" som inte går att klämma. Från början hade jag även klåda på höger fot. Detta är dock borta förutom stortånageln som till hälften är gul och går av vid minsta lilla. Har nu även utslag på höger nyckelben, under ett knä, under en armhåla samt på ena underarmen. U-ben samt n-ben ca 8cm diameter.
De på u-arm ca 2cm diameter. Utslagen känns skrovliga, något mörkare än hud. Dessa har börjat som litet sår. Utslagen blir sämre med kortison. Utslagen blir bättre och sämre i perioder, men kan inte hitta något mönster i det. Min kära sambo har även hon börja få utslag. Har tittat på era bilder men inte hittat något som jag tycker stämmer. Ska kanske tillägas att hundarna har även de drabbats av någon konstig klåda med utlag för något år sedan som man inte vet vad det beror på.

MVH
MB

Svar: 

Hej!
Det är tyvärr väldigt svårt att bedöma efter en skriftlig beskrivning. De symtom du beskriver, med klåda och tilltagande mängd av utslagen samt att det verkar sprida sig i familjen, gör att jag tycker att du bör söka läkare och ordna remiss till hudspcialist!
FN