Extrem ansiktsrodnad

Extrem ansiktsrodnad

Jag är en 20-årig kille som alltid är mer eller mindre röd om kinderna. När jag var liten, 1-4 år, så syntes det knappt. Men har kommit mer och mer med åren. Har varit hos flera hudläkare men de kan inte säga vad det är. På morgonen brukar det vara bra, syns nästan inte alls då. Men kommer mer och mer på dagen. Andra saker som påverkar är alkohol, het mat, kyla, beröring. Det är just den sjukliga rodnaden som blir jag vill bli av med. När det är som värst är det på gränsen till blått. Har provar olika krämer, men det har inte fungerat. Har även provat laserbehandling, men det fungerade inte heller. KAN man operera bort det? Kan inte leva ett normalt liv med det här. Vet inte vad jag ska göra? Säg inte att det bara är att lära sig att leva med det, för jag kan inte leva med det?

Svar: 

Du måste ju förstå att jag knappast kan komma med några ytterligare råd då du redan varit hos flera hudspecialister och fått all möjlig information om de besvär du har. Rodnaden måste ju bestå av små blodkärl eftersom du skriver att det blir värre av alkohol, kryddor och kyla.
Rimligen borde laserbehandling ha effekt på dessa blodkärl. Utvecklingen av laserapparater går snabbt framåt och bättre behandling av olika kärlförändringar kan förväntas inom en snar framtid.