Blåsor och vita fläckar

Blåsor och vita fläckar

Hej!
Jag har utspridda fläckar på vänstra låret som saknar pigment, det har jag haft så länge jag kan minnas. Har dock inbillat mig att de blir lite brunare när resten av huden blir brunare, så har inte gjort nåt åt detta.
Nyligen upptäckte jag på högra smalbenet, ett område av vita blåsor. En del av blåsorna har försvunnit, och då lämnat en vit liten fläck efter sig.
Nedanför halsen har jag också fått ett antal vita fläckar, efter att ha solat ett par dagar.
Förutom detta så har jag fått små, små blåsor på armbågarna, dom på den vänstra är vita, och dom på den högra är lite röda.
Vad kan allt detta vara? Lider oerhört av detta, är så orolig att det ska bli värre och sprida sig.

Svar: 

Lite svårt utifrån Din beskrivning försöka få klarhet i vad Du drabbats av. Förändringen på vänster lår kan vara en variant av "omvänt födelsemärke" där huden blivit ljusare än omgivningen. Finns lite olika varianter, och finns ingen bra behandling för detta.
Sedan, Dina ljusa fläckar på halsen skulle kunna vara en variant av ytlig svampinfektion, sk Pityriasis versicolor, som kan behandlas med t.ex Ketoson eller Fundan-schampo (fukta huden, tvåla in, verka i 5 minuter, sen skölja av. Dagligen i 5 dar). Men sen, Dina röda och vita blåsor spritt på kroppen får jag inte ihop på något sätt med det övriga. Fortsätter besvären, tycker jag det är bäst att Du visar upp Dina besvär för Din husläkare/vårdcentral för bedömning och hjälp.
/Anders