Eksem i hårbotten

Eksem i hårbotten

Jag har under flera års tid haft eksem i hårbotten och testat allt; cortison, krämer av olika slag, fungoral, sevorex etc.
Nu har jag hittat lösningen:
Använder barnoljegel med aloe vera eller kamomill och gnuggar in i hårbotten innan tvätt. Använder endast barnängens schampo och alltid inpackning istället för balsam. Tvättar håret varannan dag. Detta fungerar jättebra och garanterat ofarligt. Håret mår också mycket bättre. Är det inte så att en massa kortison i skallen ger utmärkt grogrund för svamp - och så är ekorrhjulet igång?

Svar: 

Hej!
Det låter som om du tidigare varit överbehandlad och sannolikt har hårbotten varit uttorkad. Då har du nu verkligen hittat rätt med din behandling som på ett skonsamt sätt verkar återföra fett och fukt. Tyvärr är hårbotteneksem däremot ofta förknippat med en fet hud och hårbotten. Den svamp som förknippas med mjäll och seborroiskt eksem är en jästsvamp som finns naturligt på huden. Flera av de kortisonlösningar som används och är effektiva vid seborroiskt eksem, innehåller alkohol som minskar mängden jästsvamp. Tyvärr är det också så att seborroiskt eksem i sig självt är en form av "ekorrhjul" som kommer och går och inte går att bota. Då gäller det för patient och läkare att hitta en fungerande metod att hålla besvären i schack, och bland de bäst fungerande metoderna för de flesta med seborroiskt eksem av lite besvärlig grad, är med dagen kunskap kortisonlösningar.
FN