Kliande vätskande eksem

Kliande vätskande eksem

Hej.
Nu är det så här att jag har eksem. Ett eksem som styr min vardag, gör så jag inte kan vara som jag borde vara. En konstant klåda över hela kroppen, förutom ansiktet, härskar över mig varje dag, från morgon till kväll. Vissa nätter ligger jag sömnlös.
Eksemen är små små röda prickar. På låren, på armarna, på rumpan, på magen ect - överallt. Och jag har märkt på den senaste tiden att om man kliar på ett ställe på kroppen som inte är attackerat av dessa utslag, så kommer de dit efter kliandet. De är inte formade som mynt eller som rosenklasar, de bara kommer där de har lust.
Har fått den svagaste kortisonsalvan efter ett x antal besök hos vårdcentralen, vilket inte stillar min klåda.
Jag tror att det hela började när jag hjälpte en vän med sina hästar (tvättade och borstade dem), eller av mitt ex. - han klagade EN gång på att det kliade i armvecket.
Vad kan det vara? Snälla hjälp..
Har även fått på händerna, rodnad mellan fingrarna, torra och flagninga områden i handflatorna. Allt detta kliar med.

Svar: 

Hej!
Om du har fått klåda och eksem utan att ha haft det förut, så vill man ju undersöka dig noga och fundera vad som kan ha utlöst det. Det kan finnas flera förklaringar, varav smitta inte är förstahandsval. Eksem, skabb, hårsäcksinflammationer kan vara tänkbara förklaringar. Du har inte fått behandling som hjälpt, be därför vårdcentralen om remiss för snar bedömning hos hudspecialist.
FN