Några olika problem

Några olika problem

Är en kille på 20 år. Mina testiklar är inte lika stora, på den lilla finns dessutom en utgjutning. Sedan så har jag på undersidan av penis långt fram tillsammans en massa talgkörtlar (tror jag), det som bekymrar mig är att en av dom är väldigt stor och innehåller var, har funnits där ca ett halvår nu och jag tömmer den med jämna mellanrum på var.

Det senaste problemet är att det klias precis i analöppningen, när jag bajsar kommer det ibland också blod. När jag sticker in fingret känner jag en liten utgjutnad långt, långt inne, jag har också vid nåt tillfälle klämt hål på den så det börjat blöda.

Vore verkligen jättetacksam för svar, när jag mailat ungdomsmottagningen så har de inte svarat. Jag vet inte om jag vågar besöka mottagningen själv.

Svar: 

Det är vanligt att testiklarna ej är lika stora. Om det har varit så under många år är detta normalt. Om däremot ena testikeln börjar växa, ändra konsistens och bli hård eller börja ömma, skall man omedebart söka läkare. Talgkörtlar på penisroten är också helt normalt Man skall inte klämma på dessa, precis som man aldrig skall klämma på finnar, stor risk för ökad infektion. Läs om analklåda i dermatologens patientinformation här på vår hemsida.
I övrigt är ungdomsmottagningarna mycket vana och duktiga på just problem som ungdomar funderar över. Du kan med stort förtroende vända dig till ungdomsmottagning, det lovar jag dig.