Borrelia

Borrelia

Hej. Jag har funderingar på ett antal symptomer.
I mitt arbete som brandman kostaterades för 5 år sedan störningar i hjärtrytmen. Dessa försvann under tiden man forskade efter orsaken. Sov för lite gissade man.
Har fått migrän (kraftig) som kommer nån gång varannan vecka. Rodnader kring skrevet och insidan låret, dessa är oftast 5-10 cm i diameter.

Stelhet och nackont har jag haft mycket länge, trodde det var efter en MC-skada men läkarna hittade inget annat än möjligen en nerv i kläm (möjligen). När jag hade besök häromdagen av en vän sa han, utan att ha pratat med mig om övriga symptomer, "Har du Borrelia?" och jag svarade "Nej det tror jag inte?".
När jag nu läser olika skrivningar på nätet om Borrelia får jag ju tanken att mycket stämmer.

Är mycket sällan sjuk och har en förmåga att slippa bekymra mig om just den tråkiga delen av livet men kunde inte låta bli att fråga då jag stötte på er frågespalt. Det som känns overkligt är inte symptomen utan att jag haft dom så länge och att det är fler än ovan beskrivna som stämmer.

Tack på förhand.

Svar: 

Jag tycker inte att de symtom du beskriver låter som Borrelia-infektion.
Din rytmrubbning i hjärtat har ju försvunnit. Symtom som migrän med korta attacker av blixtrande huvudvärk som sedan försvinner stämmer inte med Borrelia. Den hudrodnad som kan ses ibland är tecken på tidig borrelia medan symtom från hjärta och nerver är sena symtom så dessa förekommer inte samtidigt. Om du funderar mycket är det enkelt att ta ett blodprov för att utesluta borrelia.