Mollusker/eksem

Mollusker/eksem

Hej! Min dotter är sex år och nu har hon fått vattenfyllda blåsor (liknar vattkoppor som hon haft) på hela kroppen mest i armhålorna där de även blöder. Blåsorna kommer och går vissa är kvar i några dagar andra några veckor. Det jag läst om mollusker är att de är ett virus som sitter kvar längre än dagar. Har varit i kontakt med bvc och de säger att det är mollusker/vårtor/eksem. Men jag känner mig tveksam. Jag är orolig att det är något annat. I samband med detta har hon också blivit torr i underlivet, hon har fått som nariga hudavlagringar vid blygdläpparna. Eksemen framträder i armvecken.
Tacksam för svar snarast.
/Ulrica

Svar: 

Hej!
Detta är knappast frågan om mollusker eller vårtor, precis som du säger stannar dessa på samma plats. Eksem ger inte vätskefyllda blåsor på det sätt du beskriver. Det kan vara fråga om någon mer ovanlig hudsjukdom så kallad blåsdermatos. Du bör snarast få en remiss till hudspecialist som kan bedöma och ta de prover som behövs för att ge en riktig behandling.
(Att säga att något är mollusker/vårtor/eksem måste vara samma sak som att säga att man inte har någon aning, ett svar som kanske hade gjort det lättare för dig att kräva specialistkunskap för bedömning av din dotters hud!)
FN