Psoriasis/mjälleksem i hårbotten

Psoriasis/mjälleksem i hårbotten

Jag har haft lindrig psoriasis på armbågar/fotknölar och knän sen jag var liten, nu har jag även fått klåda i hårbotten, har fått diagnosen mjälleksem/psoriasis. Jag var hos en hudläkare och fick en Elocon Kutan lösning utskriven som jag använde för att få bort de vita hudflagorna i hårbottnen. Detta hjälpte mot flagorna men inte mot klådan. Under sommarhalvåret avtog den nästan helt för att komma tillbaks nu.

Fick även eloconkräm utskriven, det jag undrar är om jag kan använda denna i hårbottnen under natten för att minska klådan. Har även hört att det kan hjälpa att äta Omega-3, stämmer det?

Nu har jag knappt några hudflagor utan är istället röd och irriterad i hårbottnen. Finns det några speciella schampoon jag bör använda undrar jag med?

Svar: 

Hej!
Elocon kräm är inte tänkt för hårbotten och det blir ju ganska kladdigt, men om du har riktigt kort hår går det förstås. Krämen har samma kortisonstyrka som lösningen för hårbotten, men kan vara lite effektivare eftersom krämer och salvor stänger inne huden och de aktiva ämnena kan verka effektivare.
FN