Fråga om hudprodukter

Fråga om hudprodukter

Är denna hemsida endast reklam för de produkter ni har på apoteket? Er dermatolog säger att det inte är skillnad på kroppskrämer och ansiktskrämer. Detta gäller väl då era produkter? Andra märken har mer finmolekylära ingredienser med signalsubstanser.

/Malin

Svar: 

Hej

Vår hemsida har en "Fråga Doktorn"-tjänst som service för patienter som har frågor gällande torr hud, eksem och psoriasis. Vi tillhandahåller läkemedelsregistrerade mjukgörare med dokumenterat mjukgörande och skyddande egenskaper. Propylenglykol som finns i t ex Propyless har dokumenterat fuktighetsbevarande egenskaper och även viss antimikrobiell effekt mot bakterier och svampar som finns naturligt på huden. Propyless kan användas både på kroppen och i ansiktet.

Det finns många icke-läkemedelsregistrerade mjukgörare att köpa och om du har frågor gällande deras finmolekulära ingredienser är det bästa att du kontaktar de företag som tillhandahåller dessa mjukgörare. Har du besvär av torr hud rekommenderar jag att du kontaktar din husläkare för konsultation.

Med vänlig hälsning