Absolut torr

Absolut torr

Vad kan man göra om man har tagit för mycket Absolut torr och det börjar bränna?

Svar: 

Hej,
Tack för din fråga. Tyvärr kan det ibland uppstå hudirritationer i samband med behandling och det är ganska typiskt för antiperspiranter som innehåller aluminiumklorid som aktiv substans. Det främsta skälet är att man inte är tillräckligt torr under armarna när man applicerar produkten.

Även om man avvaktar en timme efter att man tvättat sig, kan det finnas fukt kvar i hudporerna vilket är tillräckligt för att irritation skall uppstå. Har man tillgång till en fläkt med kall luft brukar det vara ett effektivt sätt att bli rikigt torr.

Om det börjar sticka och svida bör man omedelbart tvätta bort överskottet och försöka igen om några dagar. Så småningom vänjer sig huden vid lösningen, förutsatt att du är fullständigt torr på hudytan som skall behandlas.

Hydrokortison och mjukgörande kräm eller salva lindrar som sagt också under tiden.

Ett annat tips är att du istället använder Absolut Torr på dagtid när du är hemma under ett antal timmar. Stryk på det på morgonen och låt det sitta över dagen och tvätta sedan bort överskottet. Om det ändå skulle sticka och svida är det lättare att stå ut med detta när man inte skall sova.

Med vänlig hälsning,