Hudmärken, hjälp!

Hudmärken, hjälp!

Hej!
Jag har, sen 6-7 år tillbaka, mörkbruna märken på vänster bröst och tinning. Märket på bröstet är dock större. Det rör sig alltså inte om födelsemärken. Det senaste året har huden blivit sträv (typ som på ett lätt sandpapper), och det har börjat växa småhår (bara på bröstet). Jag har varit hos en doktor som kollade märkena och han sa bara att det var ofarligt. Jag vill få bort märkena för att de är obehagliga att ha. De väcker för stor uppmärksamhet. Märkena ser ut som på bilden (röda, fnasiga kinder) på den här sidan: http://huden.nu/hudbesvar/eksem/barn/
Han sa att det går att få bort med laser, dock när man har växt färdigt (20-23 år). Jag är 18 år. Går det att göra det redan nu? Jag ser det som för stort problem för att kunna vänta.

Tacksam för svar.

Svar: 

Hej!
På din beskrivning låter det möjligen som någon form av ytliga så kallade epidermala nevi (=födelsemärken). Om de ska laserbehandlas bör det gå lika bra på en 18-åring som en 20-åring. man bör dock tänka på att huden på bröstet lätt kan bilda sk keloider (fula ärr) vid all typ av kirurgisk behandling. Detta bör man tänka på innan man gör kirurgiska ingrepp där, särskilt när de är "enbart" av kosmetisk orsak. Diskutera detta med din läkare!
FN