Huden flagnar av konstant i ansiktet

Huden flagnar av konstant i ansiktet

Hej.

Jag har ett problem, min hud på ansiktet flagnar av hela tiden, mest efter att jag har duschat. Inte pga solning tror jag, för att det är bara på specifika ställen på ansiktet det flagnar av - på näsan, runtom näsan, vid ögonbrynen, på hakan, under nästippen, dom ställen bara. Det kan bero på att jag smete alkohol på dessa områden ganska länge för att rengöra ansiktet från finnar och smuts. Jag har ganska fet hudtyp och det är mest "oljigt" på mitt ansikte. Mina frågor är: kommer flagnaden att försvinna? och blir huden fullt återställd då? Hur lång tid tar det för huden att återställa sig? ska jag undvika att sola under tiden det flagnar?

Tack på förhand.

Svar: 

När man behandlar lättare finnar i ansiktet, vill man ha lite retande effekt på huden för att hålla porerna öppna och undvika bildandet av pormaskar. Detta kan delvis uppnås med ansiktstvätt med acne-lösning eller olika acne-preparat som Stioxyl, Basiron och Differin. Man får dock en uttorkning av huden, så den börjar fjälla. Detta kan vara lite jobbigt, men inget farligt.
Behandla huden lite måttligt och ingen "intensiv-tvättning", som mest retar huden bara. Behandlar Du huden mer normalt, blir den normal på max 1-(2) veckor. Som ansiktskräm gillar många t.ex Propyless, som även har en bakteriehämmande effekt. Har Du omväxlande torr/fet hy, finns det en specialkräm från ACO på Apoteket.
/Anders