Blank av fett

Blank av fett

Har plöjt igenom frågearkivet om akne och blir matt av alla problem som finns. Ni är fantastiska som orkar med att svara på alla våra frågor som ändå handlar om samma sak!

Mitt problem är oljig hy, finnar och pormaskar.
Har provat allt: Stioxyl, Dalacin i olika former, Differin, Basiron, olika grad på Tetralysalkurer.

Har provat att: inte tvätta ansiktet; tvättat endast med vatten; tvättat med tvål/ansiktstvättmedel; kombinerat olika metoder morgon och kväll; smort in ansiktet med ansiktskräm; ansiktsolja; oljefri kräm.

Inget har hjälpt. Roaccutan återstår, men det verkar ju hälsovådligt.
Är 27 år. Hormonerna verkar ha problem. Funderar på att fortsätta på detta vis i ytterligare 20 år, kanske problemen blir mindre efter 50-strecket.

Jag undrar: Hur nödvändigt är det att använda fuktkrämer i ansiktet då huden ändå är fet? Jag vet att man inte får övertorka huden och inte får tvätta för ofta, men på mig spelar det ingen roll vilken metod jag använder för huden är ändå alltid fet. Hur ofta får man torka bort fettet med endast papper - stimulerar det talgkörtelproduktionen?

Tack för att ni tar er tid!

Svar: 

Hej!
Roligt att du läst alla våra svar, du verkar ju nu väl informerad och svarar faktiskt på frågan själv: Roaccutan är det alternativ som kan hjälpa dig, och om du väljer bort Roaccutan eller avråds av läkare, så är det troligt att problemet kvarstår i många år. Jag tycker att du ska
1. Avstå helt från att smörja in ansiktet! Det finns ingen regel som säger att man måste smörja in sig, det är iallafall en glädje du kan ha av ditt problem och det är att du slipper vara torr, och slipper smörja och smörja! Att torka huden med papper kan knappast stimulera talgproduktionen, den styrs som du skriver av hormonell påverkan och delvis av bldocirkulation, temperatur.
2. Be om remiss till hudspecialist/sök privat och ta upp möjligheten till Roaccutanbehandling.
FN