Röda prickar

Röda prickar

Hej
För en vecka sen så satt jag som vanligt och jobbade framför datorn då jag såg att min högra hand var mycket mörkare i färgen än den vänstra. Jag tittade noggrannare och såg massa små röda fläckar. Det ser ut nästan som fräknar och där är extremt många. Och eftersom de inte försvinner så undrar jag vad det kan vara.

Jag har haft detta 2 gånger tidigare men båda de gångerna var efter att min högerarm domnat bort när jag sovit så att blodtillförseln till armen mer eller mindre blivit strypt. Och de gångerna så var jag även öm i handen och hade problem med att den var svag.

Fläckarna kliar inte och de är inte upphöjda som knottror.

Det som gjorde mig lite orolig var att jag började må lite dåligt och trodde jag fått feber och när jag tog tempen så hade jag 36.2 grader och jag brukar alltid ligga på lägst 37.1.

De sista dagarna så har dessa fläckarna även börjat sprida sig till undersidan av armen och upp mot armhålan.

Lite om mig: Är en tjej på 30 år som jobbar med datorer. Alltså mycket stillasittande och mycket stress. Har den sista månaden lagt om min kost helt och hållet för att börja äta nyttigare. Har även nu börjat motionera. Röker.
Har inga allergier vad jag vet.

Hoppas verkligen ni kan hjälpa mig med detta.
Tack på förhand.

Svar: 

Det är svårt att gissa vad detta kan vara. Möjligen kan de vara någon slags reaktion i blodkärlen eftersom det tidigare har kommit i samband med stasning av blodkärlen. Ser det möjligen ut som små knappnålshuvudstora blödningar så kallade peteckier? Dessa kan uppstå vid tryck och ansträgning, är ofta ofarligt och försvinner av sig självt.
Kropstemperaturen svänger alltid över dygnet, är lägst på morgonen och högre på kvällen. Både 36.2 och 37.1 är helt normala kroppstemperaturer.