Ang mkt genomskinlig hud i ansiktet

Ang mkt genomskinlig hud i ansiktet

Hej!

Jag är en tjej på 20 år som har mkt ljust hår och blek tunn hy. I sig är det inte ett problem för mig även om jag aldrig blir riktigt brun och vacker, men jag HATAR mina blodkärl vid tinningarna. De är mkt tydliga och jag tycker det se ålderdomligt och äckligt ut. Försöker dölja det med håret men är ju tråkigt ändå.

Det är alltså inte små blodkärl som vissa har problem med på kinder och dyl utan stora normala kärl som bara syns igenom min hy. Att jag har svårt att få färg och speciellt i ansiktet då jag har fräknar gör ju inte saken bättre. Dessutom tycker jag att blodkärlen verkar synas tydligare nu än vad de gjorde för bara nåt år sedan.

Finns det nånting man kan dölja det med i dagens läge som är effektivt? Smink som jag har provat har ej varit effektivt. Kanske kan ni ge tips om vart jag kan vända mig kosmetiskt?

Mycket tacksam för svar!/ MVH Sofie

Svar: 

Om det rör sig om artärer som skimrar genom huden kan man ju ej ta bort dem, de försörjer ju huden med syre. Mindre kärl kan möjligen brännas med hjälp av pulsad färglaser. Föreslår att du tar kontakt med någon privatpraktiserande hudläkare eller plastikkirurg som har denna laser-behandling.