Salvor för att bota klåda kring anus

Salvor för att bota klåda kring anus

Jag lider sen en tid tillbaka av en mycket irriterande klåda kring anus men har förstått att detta inte är en ovanlig åtkomma. Hittade följande behandlingstext på er hemsida:

"Tillståndet behöver ofta en kräm på morgonen med effekt på svamp och bakterier, och en liknande kräm till kvällen men med tillsats av kortison för att dämpa klådan och eksemkomponenten. Behandlingen måste ske dagligen och regelbundet. Tänk på att klådan försvinner innan tillståndet är utläkt. Många slutar därför behandlingen för tidigt och får då återfall. Efterbehandling måste ske under lång tid med successiv minskning av behandlings- applikationerna. Följ noga din läkares råd och anvisningar. "

Nu undrar jag om dessa salvor är något jag kan köpa receptfritt på apoteket? Kan ni ge några rekommendationer på salvor som kan fungera i mitt fall?

Svar: 

Hej! De krämer som passar in på beskrivningen, som du kan köpa receptfritt är Pevaryl (utan) och Daktacort/Cortimyk (med hydrokortison). Dessa är sannolikt för svaga för att hjälpa helt. Sök din husläkare, som också kan göra en undersökning av vad detta kan orsakas av (tex läckage från tarmen).
FN