Analöppningen

Analöppningen

Hej
Det är så här att jag har något precis vid analöppningen, det ser ut som om det har blivit lite mer hud på ett ställe och att det sedan har rynkat sig. Jag har inte ont eller något sådant men det blir ju att jag får torka mig extra mycket när jag har bajsat eftersom att det ska bli rent, så jag torkar mig tills det inte finns något spår av bajs på pappret.

Men nu har det kommit en till mittemot vid analöppningen. Jag undrar nu om det kan vara att jag har string på mig som sitter åt eller om det är så att jag torkar mig alldeles för mycket så att det blir irriterat? Den jag har fått nu svider eftersom att jag tar hål på den varje gång jag torkar mig (torkar mig som sagt mycket och hårt). De stringtrosor jag hade på mig när jag märkte att det kommit satt åt och det gjorde ont när de skar in när jag satte mig ner.

Jag hade även springmask när jag var liten och den första hudsamlingen fick jag för många många år sedan så jag undrar om det kan vara efter springmasken eftersom man då kliade sig mycket därbak? Och så undrar jag om det även kan vara att de kan bli så när man krystar för mycket när man ska bajsa om man är hård i magen? Hur ska jag göra? Vill ju helst inte till en läkare. Hoppas på svar så fort som möjligt.

Tack!

Svar: 

Hej! Det låter som om det möjligen kan vara hemorrojder, dvs små utbuktningar av slemhinnan just vid eller innanför analöppningen. Eftersom du besväras av detta är det bäst att söka husläkaren för undersökning.
FN