Akneproblem

Akneproblem

Hej

Jag har fått ett litet annorlunda problem nu på senare tid och undrar om ni kan försöka förklara detta: Jag har ätit två 4månaderskurer med roaccutan och efter det har aknen alltid kommit tillbaka. Så nu på senare tid har jag behandlat med aberela i ansiktet för att få bort aknen.

Nu för ca 3 veckor sedan slutade jag med aberelan, jag blev helt enkelt less på att alltid vara torr och röd i ansiktet. Det jag har märkt är att jag får inte så mycket mer finnar men det knepiga är att jag är alldeles torr i pannan och under det torra ligger djup akne, man ser det som blå inflamerade områden. Men huden är alldeles torr? Jag som alltid även efter insmörjning med aberela 4tim senare blivit lite fet i pannan. Vad kan nu detta bero på? Jag är rädd för att smörja in det området eftersom jag då misstänker att jag kan få mer finnar där.
Kan det hela ha att göra med mina två roaccutankurer? Är tacksam för eran åsikt.

Annars vill jag bara tacka för en bra sida!

Svar: 

Roaccutan har en mycket kraftig hämmande effekt på talgkörtelproduktionen och denna effekt kan vara bestående efter avslutad behandling. Den torra huden beror troligen på den behandlingen.