Massor av små röda brännande kliande prickar

Massor av små röda brännande kliande prickar

Hej! För några dagar sedan började det klia nått fruktansvärt på mina armar. Jag kliade men trodde inte att de skulle bli som det är nu. Jag har under det senaste 4 åren haft böjveckseksem och är allergisk mot katt. Dessa små röda prickar har jag fått över hela armarana, det har spridit sig till hals, mage ocg lår, även på smalbenen har det börjat komma. Till en början kliade det bara men nu har det börjat brännas lite smått. Jag kan inte komma på något ovanligt som jag har ätit och solekesem kan det inte vara eftersom jag inte vistas i sol. Skulle bli tacksam för svar!!

Svar: 

Hej och tack för frågan.
Uppkommen klåda på armar och ben kan vara lite "allt möjligt". Naturligtvis kan det bero på en aktivering av "Ditt gamla eksem", bett av insekter eller mer av allergisk natur. Jag skulle använda en stark kortisonkräm (Du kanske har Elocon eller Betnovat hemma?) några dagar, för att sen fortsätta med nån svagare som Uniderm kombinerat med mjukgörande. Många brukar tycka Propyless är svalkande och klådstillande som en "kylbalsam" och effekten förstärks ifall Du har den stående kallt i kylen.
Tror Du på nåt allergiskt eller på bett från insekter, kan Du dessutom lägga till anti-allergitabletter som Aerius 1 tablett dagligen några dagar.